Album RC modelu
Seznam oblíbených modelů je prázdný – stiskněte pro přidání do oblíbených

Ročník:1965

Modelář od:2007

Ukázat přátelům na Facebooku
Vložit model do oblíbených

T260

Parametry

Výrobce: SámDoma
Kategorie: Větroň
Materiál: Jiný materiál
Rozpětí: 2600 mm
Délka: 1450 mm
Váha: 1600 g
Plocha křídla: 45 dm2
Vrtule: 12/6
Motor: Turnigy 480L V-Spec Inrunner w/ Impeller
Serva: Corona/HK 939 MG
Baterie: 4S LiPo ZippyCompact

Hodnocení

8.14
z 10 | 14 hlasů – kdo hodnotil
Ohodnotit →
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Hodnocení 1 - hrůza — 10 skvělá práce

Popis

Taková slušně klouzavá potvůrka. Sourozenec T260.
Dokončeno 08/2012.

Komentáře

děkuju moc za odpověď. takže se potýkáme se stejným problémem... jsem rád že se najde někdo s podobným pohledem na věc jako mám já. :o) věřím žě ti tvá éra moc hezky létají a dělají ti radost. zda se někde při výrobě malinko ujede, tomu člověk nezabrání a nekonec to pro hobíka jako jsem třeba já nehraje velkou roli. máš ty éra opravdu moc hezký! nějak podobně si představuju svůj "koncept", mám ale co dohánět, zatím mám jen křídlo a ocasky. kopyto na trup a výroba formy mě zatím čeká. když vidím tvou povrchovku mohu jen tiše závidět, třeba se taky vypracuju. :o) u "prototypu to zatím ani neřeším, bude to pěkná ohyzda, ale když poletí do druhého už budu investovat více času a pohraju si i s tím. ještě jednou dík ahoj david.
ps: letos foukat určitě bude!!! :o) pocházím z podkopce u liberce kde se lítá a nemůžu si ani na loňskou sezonu nijak stěžovat... pokaždé když mělo tak fouklo a nosilo to nádherně a to i několikrát v týdnu.
20.2.2013 18:29 pitridom
to davelbc: Náběžka. No jo... Tak já tam ještě dávám před posledním laminováním tenký uhlíkový roving a přes něj skleněnou pásku š. 10-15mm. Po laminování tak nějak začistím a přelepím tenkou korekční páskou z papírnictví. Proto ta černá náběžka. Černá páska to hezky schová...
Dá se samozřejmě namítat, že přesnost náběžky utrpí újmu. Ano, nicméně to co mi vyleze po ručním řezání polyše, dvojím vakuování, broušení dýhy, nemá nejspíš s původním profilem na šablonách mnoho společného. : - )
20.2.2013 15:40 davelbc
ahoj, moc hezky udělaná éra!!! stavím si něco podobného, velmi podobnou technologií, jen vynechávám dýhu, na jádro ve vakuu dávám vrstvy skla a uhlíku. vidím že máš náběžky na obou naposled přidaných modelech černé. je to jen designový prvek, nebo máš náběžku po vakuování dodělávanou? ptám se protože mě stále náběžka trápí. jak píšeš že se durofol přesně nevytvaruje, mám právě tento problém a to pouze na náběžce. folii používám pentaprint (transparentní PVC) 0,25mm bude to asi obdoba durofolu, jen se používá pro tisk. když použiju tenší 0,15mm náběžka se pěkně domačkne, ale zase trpí velké plochy jsou na nich drobné jakoby vlnky. poradíš mi něco? případně dík. David
13.2.2013 21:57 pitridom
to jochi: motor se mi zdá OK. Dokonce mě trochu překvapil - příjemně.
12.2.2013 22:52 jochi
s motorom si spokojný? nevibruje pri vysokých otáčkach?
9.2.2013 23:57 Siamensis
Děkuji za odpověd,jěště bych se chtěl na něco zeptat ,ale to bych se upsal.
9.2.2013 23:20 pitridom
Bohužel nejsme zítra doma. ale na výrobě křídel není nic zvláštního. Jádra z polystystyrenu (XPS), odýhovat (epoxy L285, vakuovat). Pak nalepit náběžku a brousit do zblbnutí. Pod dýhu dle požadavkú na pevnost uhlíkový roving, skelnou tkaninu, hlavně u kořene. Po obroušení olaminovat stejným postupem jako při výrobě křídel na házedla - naseparovat Durofol, nastříkat ho a laminovat. A do vakua. Já dávám navrch jen jednu vrstvu skla - 50g/dm2. Na rekreační model to stačí. Postup trochu pracný, ale křídlo pak vydrží i dost hrubé zacházení.
Problém je eliptické křídlo s tlustším profilem - durofol se nepřispůsobí úplně ideálně povrchu... Tady to dopadlo celkem dobře, je na tom profil AG 45 - 47.
Jednodušší výroba je přímo laminovat výřezy z XPS, jen je větší spotřeba skelné tkaniny, ale jde to taky.
9.2.2013 22:57 Siamensis
Velice rád se něco přiučím od zkušeného kolegy .
9.2.2013 22:46 Siamensis
Mně to taky baví ,ale toho času moc není a taky místa ,po večerech v kuchyni -rozdělat a pak vše uklidit.Ta výroba křídel mně taky zajímá ,ale potřeboval bych to vidět ve skutečnosti ,vývěvu mám.Zítra vezeme ke tchýni dceru na prázdniny k Holicím ,do Červeného Kostelce to už není tak daleko ,že bych se stavil na exkurzi ? To byl jenom takovej nápad.
9.2.2013 22:04 pitridom
Díky. Prostě mě docela baví stavět.
9.2.2013 21:49 Siamensis
Pěkně udělané.5bodů.Díval jsem se i na ostatní letadla taky pěkný-kde na to berete čas?
Alba pro vaše modely
Navštivte také největší modelářské fórum RCMANIA.cz
© 2024 RCAlbum.cz - všechna práva vyhrazena
Jak přidat můj model | O serveru | Podmínky | Kontakt | Ikonka | Nápověda
Zpět na začátek